fbpx

Historia

Ronneby Brunn är en av sydöstra Sveriges största resortanläggningar. Hotellet har rötter från 1897 och är omgivet av en ljuvlig Brunnspark, som också blivit utsedd till Sveriges vackraste park. Vi erbjuder ett väl varierat utbud av energigivande och avkopplande aktiviteter. Vi är en komplett konferensanläggning med hög ambitionsnivå och vår restaurang, Brunnsrestaurangen, förädlar lokala råvaror från land och hav och dukar upp för middagar med show och dans. Besök vårt härliga spa, det är till för dig, din hälsa och ditt välbefinnande. Hos oss kan du räkna med omtanke och omsorg i alla lägen!

Tre sekel av välbefinnande!
Det vackra och imponerande brunnshotellet stod färdigt 1897 efter en intensiv uppbyggnadstid då brunnspark, brunnsskog, brunnsvillor, restauranger och badhus anlagts och uppförts. Ronneby Brunn blev landets ledande kurort och den svenska och internationella societeten levde brunnsliv med hälsosamt vatten och vackra omgivningar.

1907 inskrevs 2774 gäster varav 1192 i första klass. 1940 blev brunnsdrickandet alltmer omodernt och anläggningen arrenderades ut till RESO som satsade på turismverksamhet. 1959 brann trähotellet ned till grunden och efter en omfattande återuppbyggnad stod ett nytt och mycket modernt brunnshotell klart 1961. 10 år senare anlades en spännande tillbyggnad av hotellet i senaste arkitekturstil på Silverberget. Balkongerna på Silver Hill kom sedan i mitten av 1990 talet att byggas in och rummen anpassades till en modern resortanläggning.

Idag har det åter blivit modernt med kurortsbesök och på hösten 2002 stod Sveriges då modernaste spa-anläggning färdig som en oas mitt i hotellet.

Viktiga årtal