OM OSS

Brunnsparken

Vald till en av Sveriges vackraste parker!

Brunnsparken i Sveriges Trädgård – Anrik källa till bättre hälsa Ända sedan upptäckten av den friska källan 1705 har människor vallfärdat till Ronneby för att ”dricka brunn”, koppla av och må bra.

Redan kring 1880 blev Brunnsparken landets mest besökta kurort, och i hjärtat av ”Sveriges Trädgård”, Blekinge, blomstrade societets- livet med allsköns munter förströelse och filosofiska promenader. Idag är det vårt spa som borgar för fortsatta hälsobad.

I den syrerika parken, som har blivit kulturreservat och internationellt uppmärksammad för sin mångfald, arrangeras berikande temadagar och evenemang med stjärnartister.
I parkens bedårande växtlighet frodas väldoften, en levande naturkunskap och ett aktivt sällskapsliv med inriktning på motion, rekreation och leklust.
Brunnsparken blev vald till Sveriges vackraste park 2005.

Läs mer <a href=”http://www.ronneby.se/brunnsparken”>här</a>.

Vad finns i Brunnsparken

Brunnshallarna
Här kan du uppleva musik och underhållning och loppmarknaden lockar tusentals besökare varje söndag under sommarhalvåret. Brunnshallarna är en naturlig utgångspunkt för besöket i Brunnsparken.

Japanska trädgården
En av nyskapelserna i Brunnsparken. Träbroar över mönsterkrattat grus, som symboliserar vatten och stenar som representerar bergskedjor. Den japanska trädgården ger ett exotiskt, rogivande intryck och inbjuder till en stunds vila och meditation.

Doftträdgården
Som en glänta i Brunnsskogen uppenbarar sig en trädgård vars doft och sunintryck inte lämnar någon oberörd. Ljuvligt doftande blommor med varierande blomningstid under hela växtperioden. I Doftträdgården finner du 700 växter från 50 olika arter, omsorgsfullt utvalda för sin doft.

Brunnsvillorna
Villorna i Brunnsparken är kulturminnesmärkta och varsamt renoverade. Idag används de som kontors och utställningslokaler och även som studentbostäder.

Villa Gymnastiken
Har Blekinge Naturum sin utställning som är väl värd ett besök.

Italienska Villan
Har fått sitt namn efter den stil huset byggts i men är kanske mer känd som Direktörsvillan. En gång i tiden ett annex till brunnshotellet. Går idag att hyra till mindre angelägenheter för upp till 25 personer.

Villa Vera
Kommer inom kort att fyllas av en barnbutik. Här kommer även barnaktiviteter att äga rum.

De gamla badhusen
Inrymmer företagslokaler och i det gamla Brunnssjukhuset verkar idag Wienercaféet och Ronneby Vandrarhem.

Villa Vega
Här finns idag ett dialysföretag.