fbpx

Skärgården

Ronneby Skärgård ligger ett stenkast från hotellet och är fantastisk, året om! Packa för picknick och utforska vandringslederna längs med kusten. Skärgården är en vidunderligt vacker destination som lockar besökare från hela världen.

Ronnebybrunn Start Skargarden

Känn skärgårdens bris svalka själ och kropp

Sommarsäsongen bjuder in till ljusa sommarnätter, varma klippor och svalkande bad. Ta en tur med skärgårdstrafiken ut till kobbar och skär. Längs med Ronneby ån passerar du vackra Brunnsparken och vid Ronneby Brunn Hotell gör båten ett stopp, där du kan välja att upptäcka parken eller fortsätta ut till Karön och Ekenäs.

Ett stenkast från restaurangen Villa Vassen finns badstränder och området sjuder av liv och rörelse, med seglarskolor och strövområden i närheten till gästhamn och bostadsområden.

Mitt i Blekinges skärgård, endast 200 m från fastlandet ligger Karön. Ön är en skärgårdsidyll, med gästhamn, stugby, badplats, naturstigar, restaurang och sekelskiftesbebyggelse. 

Karön kallas ofta för ”Blekinges pärla”. Ön är den största av öarna i Ronneby skärgård. Under 1800-talet användes ön som betesmark och bebyggelsen bestod av ett torp på öns västligaste del. Nu finns här badplats och promenadstigar. Runt ön finns det villor, som byggdes efter det att Ronneby Köping köpte ön 1876. Fram till 1885 uppfördes det 14 villor som samtliga är byggda i schweizer-stil (fantasistil).

Food, Drinks & Spa

Unna dig det lilla extra för att du är värd det!